Uw opname

Geplande opname

In samenspraak met uw arts wordt een datum en tijdstip voor uw opname vastgelegd. U ontvangt van de arts een opnamedossier met belangrijke gegevens voor uw opname en voor de reservering van eenkamer.

Met dit dossier meldt u zich zo snel mogelijk aan bij de dienst vooropname (blok D, 1ste verd.). U maakt hiervoor best een afspraak op het nummer 011 69 98 30. Zo wordt u vlot geholpen.

Op de dienst vooropname krijgt u meer gerichte informatie rond uw opname en kunt u ook vooraf uw kamerkeuze doorgeven. De medewerker van de dienst vooropname zal samen met u de administratieve formaliteiten vervullen. Hij/zij zal u op de hoogte brengen van de kosten verbonden aan uw kamerkeuze. Om de dienstverlening vlot te laten verlopen, wordt op de vooropname maximaal op afspraak gewerkt. Occasioneel kan hiervan afgeweken worden. U dient dan wel rekening te houden met mogelijks langere wachttijden. Om een afspraak vast te leggen, kunt u bellen op het nummer 011 69 98 30. De vooropname bevindt zich in blok D op de 1ste verdieping.

Indien u geopereerd dient te worden, maakt de medewerker van de dienst vooropname voor u ook een afspraak voor een preoperatieve raadpleging anesthesie bij een van de anesthesisten. Deze raadplegingen vinden iedere werkdag plaats van 15.00 tot 18.00 uur op het gelijkvloers van blok E (lokaal preoperatieve consultatie anesthesie).

inschrijvingen_2.jpg

 

De dag van opname meldt u zich op het afgesproken uur aan bij dienst opname en inschrijvingen. Nadat u bent ingeschreven wordt u naar de verpleegafdeling gebracht.

De dienst opname & inschrijvingen is te bereiken op het nummer 011 69 91 01.

De vooropname kunt u contacteren op 011 69 91 15 (inlichtingen) en 011 69 98 30 (afspraak).

 

Opname via de spoedgevallendienst

Voor dringende verzorging kunt u dag en nacht terecht op de spoedgevallendienst. De toegang tot spoedgevallen is duidelijk aangegeven bij aankomst in het ziekenhuis. Wanneer u na 23.00 uur wordt opgenomen, blijft u meestal tot ís morgens in het nachthospitaal op de spoedgevallendienst. De volgende ochtend brengt een verpleegkundige u naar de afdeling waar u verdere verzorging krijgt. Hou er rekening mee dat u meer remgeld betaalt indien u zich op de dienst spoedgevallen aanmeldt zonder verwijsbrief van uw huisarts of zonder tussenkomst van de dienst 100.

 

Ambulante opname

Voor een aantal ingrepen en onderzoeken is een overnachting in het ziekenhuis niet noodzakelijk. U komt de dag van de ingreep naar het ziekenhuis en u mag nog dezelfde dag naar huis terugkeren. Een ambulante opname is mogelijk in:

  • het heelkundig dagcentrum
  • het inwendig dagziekenhuis
  • het geriatrisch dagziekenhuis
  • de kinderafdeling
  • de afdeling functiemetingen

Uw behandelend arts zal u meedelen waar en wanneer u zich moet aanmelden voor uw ambulante ingreep, behandeling of onderzoek.

 

Toegang ziekenhuis buiten de openingsuren

Tussen 21.00 uur en 6.45 uur is het ziekenhuis enkel toegankelijk via de ingang van de dienst spoedgevallen. De spoedgevallendienst bevindt zich achteraan het ziekenhuis, volg de bewegwijzering. Om tijdens dit tijdspanne het ziekenhuis te verlaten, dient u de nachtuitgang in blok A (radiologie/revalidatie) te gebruiken. Vanuit de inkomhal is hiernaar bewegwijzering voorzien. Als u zich aanmeldt via de parlofoon, wordt de deur geopend. Er is ook een parkeerautomaat aanwezig aan deze uitgang.